Mijn GoPro accessoires

In het voorjaar van 2014 kocht ik mijn eerste GoPro, een HERO3+ Black en sindsdien de nodige accessoires verzameld. Inmiddels zijn daar de HERO5 Black, HERO8 Black, HERO9 Black en HERO12 Black bijgekomen en weer de nodige accessoires. In deze post laat ik zien wat ik allemaal heb en waar ik het allemaal voor gebruik. Vooral het gebruik van de verschillende accessoires is het meest interesante.

Cameras

Mocht je nog geen GoPro camera hebben dan zou ik zeker niet wachten op een nieuw model wat nog maanden kan duren en in de tussentijd heb je niks van je avonturen kunnen vastleggen omdat je geen camera had, en dat is zonde. Als ik kijk hoeveel ik de camera gebruik zou ik nu eigelijk niet eens zonder een GoPro camera kunnen.

Accessoires

Er zijn heel veel accessoires verkrijgbaar en inmiddels heb ik een aardige verzameling opgebouwd zoals je hieronder kunt zien. Toch zijn er een aantal accessoires die ik het meest gebruik en echt niet zonder zou kunnen. Hieronder probeer ik per accessoire het gebruik toe te lichten en wellicht zit er iets voor je tussen.

Verder vind je onderaan nog wat cases en koffers die ik gebruik om de spullen op te slaan en mee te nemen.

GoPro accessoires

Hieronder de accessoires die voor alle camera's geschikt zijn. Onder deze lijst volgt de lijst met camera specifieke accessoires.

  • GoPro The Remote (HERO8 - HERO12 en MAX)
    De Wi-Fi/Smart Remote werkt jammergenoeg niet meer met de HERO9 Black. Hiervoor is een nieuwe compacte afstandsbedining ontwikkel, The Remote. Je kan één enkele camera bedienen of maximaal 5 te gelijk. Deze werkt via Bluetooth en heeft een bereik van 60m dat is een stuk minder dan de 180m van de Smart Remote.
  • GoPro Wi-Fi Remote (HERO2 t/m HERO8 en Fusion)
    Deze afstandsbedining is erg handig en kan tot op zo'n 180m afstand 50 camera's bedienen. Ja, camera's, je kan meerdere GoPro HERO's aan de remote koppelen en tegelijk bedienen. Dit kan bijv. tijdens het maken van een tourtje op de motor erg handig zijn. Film alleen de interesante stukken zodat je niet uren aan materiaal hoefd door te zoeken.
    Inmiddels is de GoPro SMART Remote hiervoor in de plaats gekomen.
  • GoPro Wi-Fi Remote Mounting Kit
    Zoals de naam al zegt, accessoires voor de afstandbedining. Lanyard, polsmount,sleutel ringen en mount cradle. Met de cradle kan je de afstandbedining op elke GoPro mount monteren. Zet deze bijv. met een handlebar mount op je stuur van je motor of fiets om de camera('s) vanaf je handvat te bedienen.
  • GoPro 3-Way: Grip, Extension Arm en Statief
    Deze stond sinds de introductie al op m'n verlanglijstje maar aangezien ik al een pole had vond ik het niet direct noodzakelijk om deze te kopen. Toen ik mijn HERO5 Black kocht had Bever een aanbieding en kreeg je de 3-Way er gratis bij. Deze is nu onlosmakelijk verbonden met me HERO5 en gebruik ik elke dag.
  • Soonsun Accessoires Kit voor GoPro 3-Way

Magneet-/zuignap-/vacuummounts

RAM Mounts

GoPro HERO12 pttaccessoires

Deze accessoires zijn alleen geschikt voor de HERO12 Black.

GoPro HERO12 & HERO9 accessoires

Deze accessoires zijn geschikt voor de GoPro HERO9 t/m HERO12 Black. Alleen de Protective Housing en USB Pass Through Door passen niet op de HERO11 Mini.

  • Protective Housing
    De camera is zelf wel waterdicht maar ik zwem toch rustiger als deze in een echte onderwater behuizing zit. En zomers met zout water helemaal een must, zeewater is echt funest voor electronica. Het laat ook residu achter bijvoorbeeld bij het accu klepje waardoor deze wellicht niet meer goed sluit en er een volgende keer water in komt. "Don't be a fool, wrap your tool." ;-)
  • MAX Lens Mod
    De MAX Lens Mod is o.a. de rede dat ik een HERO9 heb gekocht. Ik film voornamelijk op 2.7K en in deze stand kan je met de MAX Lens Mod met MAX Hypersmooth + Horizon Nivellering filmen waarbij de camera 360° gedraait kan worden maar de horizon recht blijft en dat allemaal in wide gezichtsveld. Zonder de MAX Lens Mod werkt de horizon nivellering tot 45° en alleen in liniar modus wat voor actie niet heel mooi is.
  • Skyreat 1.33x anamorphic lens
  • PolarPro® Shutter Collection
    Een set ND filters voor de HERO10 & HERO9 voor mooie filmische opnames. Zo kan je de sluitertijd 2x de framerate houden zonder het beeld te overbelichten en een mooi filmisch effect te krijgen. Nu nog iets vinden om ND filters icm de MAX Lens Mod te gebruiken.
  • Freewell ND1000 Filter
    Een 10 stop ND filter voor de HERO10 & HERO9 voor lange sltuitertijden en extreme motion blur. Hiermee creeër je hele vette hyperlapse video's.
  • GoPro USB Pass Through Door

GoPro HERO8 accessoires

  • Tempered Glass Screen Protector Tempered Glass Lens + Screen Protectors
    Toch even minimale bescherming voor de lens aangezien deze niet te vervangen is zoals de voorgangers. Zeker geen overbodige luxe zoals je hier kan zien.
  • Rollcage
    Betere bescherming dan de Lens protector dus voor dagelijks gebruik.
  • Protective Housing
    De camera is zelf wel waterdicht maar ik zwem toch rustiger als deze in een echte onderwater behuizing zit. En zomers met zout water helemaal een must, zeewater is echt funest voor electronica. Het laat ook residu achter bijvoorbeeld bij het accu klepje waardoor deze wellicht niet meer goed sluit en er een volgende keer water in komt.
    Dadat m'n zoontje z'n fiets liet vallen en ik dacht dat er een barst in het scherm zat, gelukkig niet, toch maar een Protective Housing voor de HERO8 bij de bestelling HERO9 gedaan.
  • PolarPro® Shutter Collection
    Een set ND filters voor de HERO8 voor mooie filmische opnames. Zo kan je de sluitertijd 2x de framerate houden zonder het beeld te overbelichten en een mooi filmisch effect te krijgen.

GoPro HERO5 accessoires

Deze accessoires zijn geschikt voor de GoPro HERO5 t/m HERO7 Black.

GoPro HERO3+ accessoires

Deze accessoires zijn geschikt voor de GoPro HERO3, HERO3+ en HERO4 camera's.

Stroom voorziening

  • Wall Charger
    Deze heb ik al sinds me HERO3+ Black, voor een HERO5-HERO12 zou ik de nieuwe GoPro Supercharger adviseren, deze heeft ook een USB-C poort om de HERO5-HERO12 extra snel op te laden.
  • AUKEY Quick Charge 3.0 6-Port USB Quick Charger
    Naast mijn drie GoPro laders heb ik ook USB laders voor de SMART Remote, Removu P1, Brofish Battery BacPac, Sinomax HERO5 Battery Frame. Deze kan ik nu allemaal makkelijk in 1 laadblok prikken en met de GoPro Wall Charger er bij kan ik ook me PowerBanks opladen.
    Deze lader heeft vier 2.4mAh poorten en twee Qualcomm Quick Charge 3.0mAh poorten voor super snal opladen. Door het multivoltage van 100-240V en is hij ook erg handig om mee te nemen op vakantie. Je hebt alleen een lokale stekker of kabel nodig en je kan al je USB apparaten in 1 stopcontact opladen zonder dat je voor elk apparaat een losse stekker adapter nodig hebt.

GoPro HERO12 & HERO9 batterijen en laders

Deze batterijen zijn geschikt voor de GoPro HERO9 t/m HERO12 Black, behalve de HERO11 Black Mini, deze heeft een vaste accu.

GoPro HERO8 batterijen en laders

GoPro HERO8 & HERO5 batterijen en laders

Deze batterijen zijn geschikt voor de GoPro HERO5 t/m HERO8 Black

GoPro HERO3 batterijen en laders

Geheugenkaarten

Koffers / cases

UPDATE: Ik heb een lijst gemaakt van de Top 5 Accessoires die je eigenlijk wel direct bij aanschaf van je camera zou moeten kopen.